Minister moet opheldering geven over werken zonder loon bij WerkSaam

WEST-FRIESLAND – De problemen die door het FNV naar buiten zijn gebracht over werken zonder loon bij WerkSaam zijn ook doorgedrongen tot in de Tweede Kamer. De SP-fractie wil van de minister weten hoe het mogelijk is dat WerkSaam in die jaar tijd € 128.507,-  heeft verdiend over de ruggen van uitkeringstrekkers die via een uitzendconstructie 84 uitkeringsgerechtigden aan het werk heeft gezet.

De SP wil dat de minister erkend dat WerkSaam en de gemeenten waar deze mensen te werk zijn gesteld een financieel belang hebben om bijstandsgerechtigden te laten werken zonder dat er loon tegenover staat.

Maar ook wijst de SP in haar vragen aan de minister dat de kans dat het vinden van een betaalde baan bij deze WerkSaam constructies zeer laag blijkt te zijn, slechts  153 van de 1482 uitkeringsgerechtigden hebben een betaalde baan via deze constructie kunnen vinden.

De SP in de Tweede Kamer wil daarom dan ook dat de minister WerkSaam en de betrokken gemeenten hierop gaat aanspreken. Tevens moet de minister antwoord geven welke rol de Arbeidsinspectie de afgelopen jaren heeft gespeeld in het tegengaan van werken zonder loon en het verdringen van betaalde arbeid.

 

Deel dit artikel