MOC tegen Sporting Andijk, degradatieduel blijft doelpuntloos

MIDWOUD – Voor beide ploegen staat er veel op het spel, elke wedstrijd moet gewonnen worden om de degradatiespook te ontlopen, maar de wedstrijd zelf gaf weinig hoop voor de toekomst. De wedstrijd eindigde zoals hij begon met 0-0 op het scorebord.

Beide ploegen begonnen met volle moed aan de wedstrijd, immers, ze hadden elk hun wedstrijd vorige weekend gewonnen, MOC won van St. George en Sporting Andijk van HSV Sport waardoor MOC troosteloos op de laatste plaats bleef staan.

MOC was de betere van de twee ploegen maar kreeg helaas geen loon naar werken. De ploeg uit Midwoud begon gehandicapt omdat vlak voor de wedstrijd Timothy de Vries zich moest afmelden omdat hij bij de warming up zijn hamstring blesseerde. Twintig minuten in de wedstrijd werd de domper voor MOC nog heviger omdat Aart Vijfwinkel met een oogblessure het veld moest verlaten, en of dat nog niet genoeg was viel vlak voor rust ook Stan Offerhaus uit met een blessure.

Aan de kant van Sporting Andijk was vooral doelman Peter Ligthart de man die het doel schoon wist te houden. Ligthart is 1 van de pijlers waar Sporting Andijk op rust en een zeer betrouwbare doelman. Toch kreeg de ploeg uit Andijk nog een domper te verwerken toen Bart Rood uit het veld werd gestuurd met een rode kaart, Rood kon zich na een handsbal niet inhouden en ging verhaal halen bij de scheidsrechter.