Moederbedrijf Action wil nu ook VakantieDiscounter overnemen

ZWAAGDIJK – 3i Group plc (3i), het moederbedrijf van o.a. Action,  wil via het daartoe opgerichte Balearia Bidco B.V. (Bidco) Elmar Travel Group B.V. (VakantieDiscounter) overnemen. De bedrijven hebben op 20 juli 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • 3i is een internationale investeerder en beleggingsbeheerder die zich toespitst op mid-market private equity- en infrastructuurinvesteringen. De voornaamste activiteiten van 3i zijn het initiëren en uitvoeren van investeringen met eigen en door derden beheerde fondsen, en vervolgens het beheer van die investeringen. Het hoofdkantoor van 3i is gevestigd in Londen en het bedrijf heeft een kantoor in Amsterdam. 3i heeft uitsluitend ten behoeve van de huidige transactie Bidco opgericht. Bidco heeft geen andere economische activiteiten.
  • Elmar Travel Group B.V. (VakantieDiscounter) is een online reisbureau voor pakketreizen. VakantieDiscounter is met haar dochterondernemingen actief in Nederland, België en Duitsland. Als online reisbureau, houdt VakantieDiscounter zich onder meer bezig met marketing, verkoop, reclame, content verrijking, het boekingsproces, de dienstverlening na het boeken en de klantenservice. De doelstelling van VakantieDiscounter is om vakanties aan te bieden tegen de laagste prijzen.

Deel dit artikel