Mondkapjes weer op, coronapaspoort verder uitgebreid

WEST-FRIESLAND – Dat zijn 2 van de maatregelen waar het kabinet morgenavond tijdens de persconferentie mee gaat komen. Het coronapaspoort wordt verplicht in doorstroomlocaties zoals musea en dierentuinen maar ook in pretparken en sportscholen is de coronapaspoort weer verplicht.

Daarnaast wordt het dragen van een mondkapje weer verplicht in publieke binnenruimtes zoals gemeentehuizen en bij contactberoepen als kappers. Maar bronnen rondom het kabinet laten ook weten dat het dragen van een mondkapje in de winkels mogelijk ook weer verplicht gaat worden, daar gaat het kabinet morgen een definitieve beslissing overnemen.

Thuiswerken verplicht

Daarnaast gaat het kabinet het thuiswerken verplichten, het zou dan gaan om 2.5 dag per week verplicht thuiswerken. Een maand geleden werd het thuiswerken nog afgeschaft door het kabinet maar veel bedrijven laten toch nog veel van hun kantoorpersoneel thuiswerken vanwege het verbod om te vragen of ze wel of niet zijn ingeënt.

Over het 2G-regel heeft het kabinet nog geen beslissing genomen, die volgt mogelijk nog later dit jaar. 2G-regel is dat alleen gevaccineerden en mensen die corona hebben gehad en daarvan zijn genezen een QR-code krijgen, mensen met een negatieve test dan niet meer.

Deel dit artikel