Mondkapjesplicht O.V. blijft, ook de evenementenbranche moet vrezen voor en nog langere lockdown

MEDEMBLIK – Of het verplicht dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer na 20 september is afgeschaft is nog maar zeer de vraag. Vrijdagochtend liet minister Hugo de Jonge doorschemeren dat ook dit najaar er nog steeds coronamaatregelen zullen gelden waaronder het dragen van het mondkapje in het openbaar vervoer en de 1.5 meter regel in o.a. de horeca.

Minister de Jonge wil de snelheid waarmee de verspreiding van het virus door Nederland gaat nog verder afremmen. De Jonge wijst al op de hoge vaccinatiegraad in Nederland maar nog steeds zijn er bijna 2 miljoen mensen die om verschillende redenen niet zijn gevaccineerd of gevaccineerd willen worden, daarom is volgens minister de Jonge een nog hogere vaccinatiegraad nodig in Nederland voor alle maatregelen kunnen worden afgeschaft.

Vandaag stuurt het OMT. haar advies weer naar het kabinet die hier aankomende zondag over gaan praten waarna volgende week weer een persconferentie gaat volgen met de definitieve nieuwe maatregelen.

Voor de nachthoreca en de evenementenbranche blijven de druiven zuur, het kabinet is in gesprek met vertegenwoordigers van deze branche over hoe deze twee branches financieel verder gesteund kunnen worden. De hoop dat ze na 20 september weer volledig open kunnen gaan lijkt niet te gaan lukken.

Draverij

Ook het wel of niet doorgaan van de draverij en de draverijkermis in Medemblik hangt af van waar het kabinet mee gaat komen volgende week.. De kans is nog steeds aanwezig dat het op het allerlaatste moment gaat worden afgeblazen.

Deel dit artikel