RTV West-Friesland

Sport

Monsterzege van Always Forward op Con Zelo 11-2.

HOORN – Al in de eerste fase was duidelijk te zien dat Always Forward deze wedstrijd winnend af wilde sluiten. Con Zelo was nog niet over de middellijn geweest. De ploeg uit Waarland was met 7 invallers naar Hoorn gekomen. Con Zelo betekent “Met IJver” voordat deze club die naam ging dragen heette zij OKB (Op Klompen Begonnen).

Vanaf 1962 tot 2000 voetbalde deze ploeg dan wel dan niet met een eerste elftal. In 2000 begonnen zij in de 7e klasse van de KNVB. Vanaf 2019 spelen zij in de 3e klasse A. Met een keurige 6e plaats met een doelsaldo 0. Always Forward met een doelsaldo van + 9 op de 7e plaats. Con Zelo heeft 4 punten meer. De wedstrijd ging dus eigenlijk “Om des Keizers baard”. Always Forward had een luxeprobleem. Maar liefs 7 spelers op de bank tegen Con Zelo slechts 3.

In de 8e minuut van de wedstrijd werd Joost Ruttenberg net buiten het strafschopgebied neergelegd. Gilles Duivenman McEwan schoot de bal over de muur in de rechterhoek.1-0. Nog geen 2 tellen later was het 2-0, een assist van Jeffrey de Moel werd keurig door Nick Bot ingeschoten. Opnieuw en enkele minuten later was het weer raak. Opnieuw een assist van Jeffrey de Moel, maar nu had Joost Ruttenerg zijn vizier op scherp, 3-0.

Daarna volgende de doelpunten achter elkaar op Stan Prins 4-0, Joost Ruttenberg 5-0, Stan Prins 6-0 en een fraaie kopbal uit een hoekschop door Patrick Tap 7-0. Dit leek ook de ruststand te worden. Maar Joost Ruttenberg had er geen genoeg van en scoorde een echte hattrick. 8-0. Na rust had trainer Egidio Oude groen Jeffrey de Moel gewisseld door Kevin John Mauricio die slalomde door de stilstaande verdediging van Con Zelo en betekende 9-0. Joost Ruttenberg maakte nog nummer 10 en Damilo van der Woude de nummer 11.

Voor Con Zelo redde Ralph Smit en Dennis Beemsterboer de eer 11-1 en 11-2. Ondanks dat de enige tijd geblesseerde Tommy de Weerd werd ingebracht veranderde de stand niet. “We kunnen gerust wel goed voetballen”, vertelde trainer Egidio Oude Groen na afloop. “Als het loopt, zie het resultaat”. Always Forward blijft echter steviger op de 7e plaats staan.

“Het is goed voor de topscoordersplaats”, zei Joost Ruttenberg. Die waarschijnlijk Forward gaat verlaten. Waarnaartoe wilde hij niet zeggen, maar hij zal zeker voor Westfriezen een versterking zijn, die vanmiddag tegen Hauwert `65. 0-1, Kampioen werd en direct promoveert, omdat FC Medemblik gelijk speelde tegen SEW. 1-1

Een terugkeer naar Hollandia zit er voor Ruttenberg niet meer in.  FC Medemblik, VV Grasshoppers spelen zeker nacompetitie. SEW, VVS´46 en zelfs Hauwert´65 of KGB hebben nog een theoretische kans om de 3e periode te pakken.er is nog van alles mogelijk. Ook onderin.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen