Moskee Enkhuizen nadert zijn voltooiing, ’s avonds prachtig verlicht

ENKHUIZEN – De Alaaddin moskee nadert dan nu echt zijn voltooiing, de buitenkant is klaar en binnen wordt de hand gelegd aan de laatste loodjes waarna het pand kan worden gebruikt als gebeds- en samenkomstruimte.

De Turkse gemeenschap in Enkhuizen was al jarenlang voorstander van het plan om het oude gebouw dat zich in zeer slechte staat bevond te slopen en te vervangen voor nieuwbouw.

Het nieuwe gebouw dat twee verdiepingen heeft is zo’n zeven meter hoog en heeft een oppervlakte van 18×18 meter. Van de zes ton die de nieuwe moskee gaat kosten is zo’n twee derde door de gemeenschap zelf betaald voor het resterende deel is een lening afgesloten bij het hoofdbestuur van de Islamitische Stichting Nederland in Den Haag.

Om de parkeerproblemen tegen te gaan zijn er op last van de gemeente vijftien extra parkeerplaatsen op het terrein van het gebouw aangelegd. Door de coronacrisis is de moskee een jaar later dan gepland in zijn eindfase gekomen, maar vergeleken met wat er stond is Enkhuizen een prachtig gebouw rijker en de islamitische gemeenschap een prachtige moskee rijker.

Deel dit artikel