Musical Wognum speelt ‘Shrek The Musical’

Op de foto de cast van Shrek (Foto aangeleverd)

WOGNUM – Shrek is een vrolijke musical met een dieper verhaal dan je op het eerste oog misschien zou denken. Heerlijk om dat muzikaal en speltechnisch uit te diepen. Shrek is een musical waarin veel extreme expressie zit. Alle personages in de musical zijn typetjes: de sprookjesfiguren, Shrek zelf natuurlijk, Fiona, en zeker ook Ezel. Al die typetjes moet je heel overdreven spelen, dus met lekker veel expressie. De uitdaging, waar de groep voor staat, is om ervoor te zorgen dat de personages met al het overdrijven evengoed wel “echt” lijken. Verwacht niet dat u naar een sprookje komt kijken, want dat is het niet. Of toch wel?

In deze vrolijke en vertederende musical wordt de sprookjeswereld volledig op zijn kop gezet. De reusachtige, groene ‘Oger’ Shrek heeft het stinkende moeras waarin hij leeft al zijn hele leven voor zichzelf. Van de ene op de andere dag krijgt hij, ongewild en permanent, allerlei bekende sprookjesfiguren op bezoek die naar zijn moeras zijn verbannen door de valse heerser, Lord Farquaad.

Om het moeras weer terug te krijgen moet Shrek van heer Farquaad de mooie prinses Fiona bevrijden die sinds haar zevende zit opgesloten in een grote toren die bewaakt wordt door een vuurspuwende draak.

Onderweg komt Shrek de goedgehumeurde en nooit-zijn-mond-houdende Ezel tegen, waarmee hij dit grootse avontuur tegemoet gaat.

Deze musical brengt naast Shrek ook allerlei andere geliefde personages uit de bekende animatiefilm tot leven, zoals Lord Farquaad, Ezel, Prinses Fiona en Pinokkio. Een verhaal vol humor, over vriendschap, vooroordelen, liefde en jezelf mogen zijn.

Cast Shrek

  • Shrek: Paul Bleeker
  • Fiona: Maxime Frerichs & Céline Harder
  • Ezel: Hinke Louissen
  • Lord Farquaat: Peter de Vos
  • Pinokkio: Fleur van den Berg
  • Draak: Daniëlle Koeman

Deel dit artikel