Na tien jaar stopt de stichting Kerstactie Westfriesland

REGIO – Het bestuur van stichting Kerstactie Westfriesland stopt na tien jaar Het besluit is genomen net nu de decembermaand langzaam weer in zicht komt. “Wat zou het fijn zijn als iedereen de feestdagen kunnen vieren zonder allerlei beperkende maatregelen. Naast gezellig samenzijn met familie en vrienden denken de Westfriezen daarbij natuurlijk aan overvloedig eten en drinken. Iets wat voor veel gezinnen echter niet zo vanzelfsprekend is. Zij leven rond de armoedegrens en ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen, die zeker voor de kinderen vaak schrijnend zijn. Zonder ontbijt naar school, geen geld voor een winterjas en niet kunnen sporten met vriendjes; het zijn maar enkele voorbeelden.

Anders dan andere

De kerstdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in december hebben hun ouders grote moeite om rond te komen. Het tienjarig jubileum is tevens laatste editie van Kerstactie Westfriesland. De stichting zorgt al tien jaar voor een lichtpuntje door Westfriese gezinnen in een moeilijke financiële positie rond de kerstdagen een goedgevuld kerstpakket aan te bieden. Het pakket is vooral gericht op kinderen en bevat naast de dagelijkse levensmiddelen ook lekkere dingen, enkele verzorgingsartikelen en zelfs kleine cadeautjes. Om diverse redenen besloot het bestuur dat deze jubileumeditie de laatste keer is.

We zijn super trots op wat er de afgelopen jaren is bereikt en op zijn Westfries gezegd is het nu ‘mooi weest’. Een groot woord van dank gaat naar alle enthousiaste vrijwilligers en sponsoren die betrokken zijn geweest bij de stichting. Zonder hun hulp en steun hadden we de actie niet kunnen realiseren en vele kinderen die in armoede opgroeien hebben we op deze manier toch mooie herinneringen aan het kerstfeest kunnen geven. Maar natuurlijk willen we niet met stille trom vertrekken en hopen we op een succesvolle laatste editie.” aldus het bestuur.

Inschrijven

De inschrijving is van start. Via het formulier op de website kunnen gezinnen zich zo lang de voorraad strekt aanmelden voor een pakket, dat op maat wordt samengesteld. Een gezin moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen: woonachtig in Westfriesland, minimaal één kind tot en met 14 jaar thuis wonend, aantonen dat men afhankelijk is van bijstand, schuldsanering of Voedselbank.

Sponsoring en steun is voor deze laatste editie van harte welkom. Contact en meer informatie via info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl of kijk op www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl.

Deel dit artikel