Nibbixwouder ontkent weer met klem doden gehandicapte

NIBBIXWOUD – De 33-jarige Jama A. uit Nibbixwoud heeft maandag voor de rechtbank in Haarlem opnieuw in alle toonaarden ontkent dat hij 8 augustus vorig jaar in Nibbixwoud de 26-jarige gehandicapte man Dimitri heeft gedood. Volgens hem moet Justitie hard op zoek naar de echte dader. ,,Ik heb er echt niks mee te maken. Waarom hebben ze de dader nog niet opgepakt?”

Lees ook: Dode man Nibbixwoud is 26-jarige inwoner Hoorn

Jama A. zit al veertien maanden vast voor het doden van Dimitri. De twee zouden na een avondje stappen in Hoorn in Nibbixwoud zijn teruggekeerd, waarna A. het slachtoffer diep in de nacht om het leven zou hebben gebracht. Volgens de Nibbixwouder heeft een ander dat gedaan.

Advocaat Hendriksen van A. deed maandag opnieuw een verzoek om zijn cliënt vrij te laten. Volgens De raadsman wees erop dat A. niet aan het signalement van de dader voldoet en dat ook sporen niet in zijn richting wijzen.

Lees ook: Nibbixwouder blijft moord gehandicapte Dimitri uit Hoorn ontkennen

Officier van justitie Kubbinga vond dat er nog altijd sterke aanwijzingen zijn dat Jama A. verantwoordelijk is voor de dood van Dimitri. Zij wil dat de verdachte gewoon achter de tralies blijft. De rechtbank neemt daar dinsdag een beslissing over..

Jama A. wordt er ook van beschuldigd dat hij 22 juli vorig jaar een 87-jarige man uit Nibbixwoud heeft beroofd. Het slachtoffer werd daarbij door zijn eigen woning gesleurd. De buit bedroeg 100 euro. A. heeft ook deze aanklacht ontkend. In de woning van de verdachte werden augustus vorig jaar 300 gram speed en 275 hennepplanten aangetroffen.

Lees ook: Waarom moest Dimitri(26) uit Hoorn dood, verdachte Jama A. morgen voor de rechter

De strafzaak tegen de Nibbixwouder wordt 8 en 10 februari volgend jaar inhoudelijk behandeld. In november worden nog meerdere getuigen gehoord. Daarnaast gaan de rechters die de zaak behandelen camerabeelden bekijken van Dimitri op zijn scootmobiel en een tweede persoon. De beelden zijn zo slecht van kwaliteit dat er speciale apparatuur nodig is om ze goed te kunnen bekijken.

Foto: RV Fotografie

Deel dit artikel