Niet 2 maar 3 weken lockdown, horeca om 19 uur dicht

HOLLANDS KROON – Met die extra maatregelen komt het kabinet vanavond tijdens de persconferentie. Het kabinet neemt de maatregelen nu de aantal besmettingen explosief zijn gestegen. Donderdag ging het aantal besmettingen door de grens van 13.000 in 24 uur tijd. Ook het aantal ziekenhuisopnames is sterk gestegen. Opvallend is de hoeveelheid jongeren tussen 10 en 18 jaar die nu worden opgenomen. Van elke 10 mensen die worden opgenomen zijn 9 niet gevaccineerd en van deze 9 zijn 3 tussen de 10 en 18 jaar.

Om het ziekenhuis personeel niet nog meer te belasten heeft het kabinet besloten om 3 wekenlang een milde lockdown te gaan invoeren. Dat wil zeggen dat niet essentiële winkels en horeca om 19 uur dicht gaan, er geen publiek meer bij sportwedstrijden mogen zijn. Het verplicht laten zien van een coronatoegangsbewijs voor dierentuinen en pretparken ligt ook in de verwachting maar daar zitten waarschijnlijk nog een paar juridische haken en ogen aan die eerst geregeld moeten worden.

Het kabinet neemt vrijwel zeker nog geen besluit over het invoeren van het 2G beleid. Het 2G beleid gaat in diverse landen in Europa wel worden ingevoerd maar het kabinet twijfelt hier hevig over en heeft nog bezwaren hier tegen. Met het 2G beleid krijgen alleen mensen die volledig zijn ingeënt of genezen zijn van corona een coronatoegangsbewijs.

Vanavond om 19 uur is de persconferentie. De nieuwe maatregelen gaan dan morgen, 13 november, al in en niet een week later zoals normaal.

Deel dit artikel