Nieuw internationaal zeilevenement in Medemblik

MEDEMBLIK – Van 10-12 juni 2022 vindt er een nieuw jaarlijks terugkerend internationaal zeilevenement plaats in Medemblik genaamd de High Performance Regatta. Sailservice zal – samen met steun van de provincie Noord-Holland en de gemeente Medemblik – zorgdragen voor de organisatie van dit spectaculaire evenement. Organisatoren Arjen Rahusen (voorzitter) en Alex Hoeve (Race Officer) – die samen jarenlang in de organisatiecommissie zaten van de vermaarde Spa/Delta Lloyd Regatta – hebben er alle vertrouwen in dat het evenement de komende jaren zal uitgroeien tot een internationaal aansprekend evenement.

High Performance zeilen is niet meer weg te denken uit de hedendaagse wedstrijdzeilsport. Met aansprekende evenementen als de America’s Cup, de Extreme 40 en de Volvo Ocean Race heeft deze spectaculaire vorm van zeilen de toekomst. Met de uitstekende faciliteiten die Medemblik en het IJsselmeer voor de zeilers hebben te bieden heeft de High Performance Regatta alle ingrediënten in handen om de high performance zeilers een mooi evenement te bieden.

De High Performance Regatta staat open voor de volgende klassen 29er, 49er, 49erFX, KiteFoil, Nacra15, Nacra17, WASZP en WindFoil. Race Officer Alex Hoeve stelt dat dat de High Performance Regatta de omstandigheden en voorwaarden voor de zeilers centraal zal stellen. ‘Het moet voor de zeilers een genot zijn om naar Medemblik te komen en te weten dat je je nergens zorgen om moet maken. Goede organisatie op de wal en het water moeten top zijn. Gelukkig hebben wij veel ervaring met het organiseren van zeilevenementen in Medemblik. Met de steun van de gemeente Medemblik, de provincie Noord-Holland en het Regatta Center Medemblik hebben wij een goede basis. En, het is voor het publiek goed te volgen vanaf de kant’.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Laurens Morel

Casper Bouman, coach van het KiteFoil TeamNL, is uitermate blij met de komst van het evenement: ‘het is goed om met een brede selectie deel te kunnen nemen aan een internationaal evenement waardoor je je team kan klaarstomen voor de wereldtop!’.

De Medemblikse sportwethouder Joset Fit en topsportcoördinator Team Medemblik Pieter Verhoogt zijn blij dat Medemblik met het nieuwe evenement weer haar gastvrijheid kan tonen aan de internationale zeilliefhebber. Samen met de provincie Noord-Holland kijken zij uit naar het evenement. Gedeputeerde Sponsoring, Ilse Zaal, verwacht dat de vernieuwde Regatta Medemblik bijdraagt aan de ambitie van de Noord-Hollandse IJsselmeerkust om topsportlocatie voor de wedstrijdwatersport te blijven. Bovendien is de High Performance Regatta een goede promotie voor de wedstrijdwatersport in en aan het IJsselmeer.

Deel dit artikel