Nieuwe kinderspeurtocht “Kraak de code Enkhuizen” groot succes

ENKHUIZEN – Ter introductie van de nieuwe kinderspeurtocht door Enkhuizen waren er afgelopen woensdag elf mooi beschilderde happy stones verstopt in het Snouck van Loosenpark. De stenen konden bij de VVV worden omgeruild voor een gratis speurtocht ‘Kraak de code Enkhuizen’. Er is fanatiek gezocht! De hele dag door kwamen kinderen enthousiast de gevonden stenen inwisselen en gingen vervolgens met hun ouders, opa’s of oma’s de speurtocht doen. Esmee vertelt na afloop: “We hebben de code gekraakt! Het was echt super leuk om te doen”. Haar opa vult aan: “De route laat je een mooi stukje van Enkhuizen zien en ik heb zelfs nog nieuwe dingen ontdekt. Zo was het me nog nooit eerder opgevallen dat de bestrating van de steegjes allemaal een eigen patroon hebben”.

Voor echte speurneuzen

Stichting Marketing Enkhuizen heeft ‘Kraak de code-route’ speciaal voor basisschoolkinderen gemaakt. Naast leuke vragen en opdrachten staan er ook allerlei grappige weetjes in. Ook volwassenen kunnen er nog wat van opsteken. Wist jij bijvoorbeeld dat er een ‘geheim’ poortje is tussen de stadsgevangenis en het stadhuis? En dat er in het Snouck van Loosenpark een boom staat die vernoemd is naar een instrument? 

Tijdens de route van ongeveer twee kilometer verzamel je alle antwoorden. Soms moet je even goed zoeken of tellen en bij andere vragen staat het antwoord ergens opgeschreven. Na zo’n anderhalf uur wandelen en speuren ben je weer terug bij het beginpunt en kun je proberen de geheime code te kraken. ‘Kraak de code Enkhuizen’ is het hele jaar verkrijgbaar bij VVV Enkhuizen voor 3,50 euro.

Deel dit artikel