Nieuweboer zaalvoetbaldames VR1 grijpen op doelsaldo naast het kampioenschap

WERVERHOOF – In de Vrouwen 1e klasse bleef het tot de laatste wedstrijd spannend voor het kampioenschap. Vrijdag speelde ZVV Nieuweboer VR1 voor de VIPS van de gemeenschapsveiling hun laatste wedstrijd tegen SV Stedebroec. In een aantrekkelijke wedstrijd met afwisselend goed spel en slordige fouten won Nieuweboer VR1 met 10-2. Later op de avond won Akersloot VR1 ook hun wedstrijd. Na deze wedstrijden leidde Nieuweboer VR1 met 3 punten en beter doelsaldo t.o.v. Akersloot met 13 doelpunten. Afgelopen vrijdag speelde Akersloot tegen nummer laatst en won met 16-1 en behaalde op doelsaldo het kampioenschap.

Een jeugdig Nieuweboer H1 speelde in de laatste thuiswedstrijd van de afscheid nemende Joris Schouten en Mark Zwagerman tegen Sparta ’67 uit ’t Zand. In de snelle wedstrijd was Nieuweboer de bovenliggende partij. Halverwege een interceptie op de middenlijn van Koen Bakker en na een goede voorzet van de diepgaande Joris Schouten opende Thijs Pronk de score. Vlak voor de wissel een vergelijkbare aanval via Bakker en Schouten met ditmaal Sven Deen als afmaker. Na de wissel scoorde Sparta uit een vrije trap. Even later bracht Schouten met een bekeken schot de het verschil weer op twee. In de slotseconden bracht Sven Deen de verdiende 4-1 overwinning op het bord. Afgelopen week 2 uitwedstrijden. Woensdag tegen Demi Sport een nog jonger Nieuweboer met debutant Lex Verlaat.

Namens Nieuweboer opende Aeron Stam voor rust de score en na de gelijkmaker werd met 1-1 de wisselstand bereikt. Bij de wissel werd Demi versterkt met 2 spelers en in de 2e helft moest Nieuweboer meer verdedigen. In de omschakeling scoorde Koen Bakker van afstand en even later breidde Milan Schipper de voorsprong uit. Na de gelijkmaker van Demi Sport in de laatste minuten goed doorgaan van Thijs Pronk waarna Aeron Stam de winnende treffer binnen tikte. In de laatste wedstrijd in Volendam tegen Volendam speelde Nieuweboer met slechts 1 wissel. Nieuweboer nam via Mark Zwagerman, Sven Deen en Aeron Stam wel een 0-3 voorsprong. Bij deze stand ging Volendam vol op de aanval en Nieuweboer miste de kracht de overwinning over de streep te trekken met een 3-3 gelijkspel.

In een rommelig seizoen is Nieuweboer op grote afstand van de kampioen op de 4e plaats geëindigd. Volgend seizoen bouwen aan een nieuw team.