Nieuweboer zet toon in competitieopening

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag begon Nieuweboer 1 aan het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse. De doelstelling is duidelijk: promoveren. De eerste tegenstander die daarvoor moest worden verslagen waren de heren van Demi Sport uit Beverwijk.

Nieuweboer 1 begon de wedstrijd met volle druk vooruit. Het resulteerde niet direct in de voorsprong waar Nieuweboer naar op zoek was, maar het zorgde er wel voor dat het duidelijk werd dat de mannen van Demi Sport een stuk minder fit waren dan die van Nieuweboer. Toen Raymon Koning na tien minuten met een rebound de 1-0 tegen de touwen werkte, Stefan Otsen met een snel afstandsschot de 2-0 maakte en Mark Zwagerman na een balverovering voor de goal van Demi Sport de 3-0 op het scorebord zette, werd duidelijk hoe de rest van de wedstrijd zou verlopen. Demi Sport probeerde het wel door veelvuldig te spits in te spelen en zelf door te bewegen, maar de echte daadkracht miste en zonder bal bleken de mannen uit Beverwijk kwetsbaar. Nieuweboer maakte hier goed gebruik van en liep uit tot een 6-0 stand bij het rustsignaal: eerst schoof Sven Deen de bal binnen na een prachtige steekbal van Zwagerman, vervolgens soleerde Zwagerman zelf naar de 5-0 en tikte Jorren Grooteman een rebound voor 6-0 binnen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld waarbij Nieuweboer wederom moeite had om snel tot scoren te komen. Het duurde weer ongeveer tien minuten voordat Koning de eerste goal maakte. Ondertussen werd het spel van Nieuweboer wat onzorgvuldiger en kon Demi Sport na een aantal rebounds de eretreffer maken. Vervelend voor keeper Stan Vertelman die de enkele pogingen van Demi Sport zeer goed wist te keren. Na de 7-1 gaf Nieuweboer weer wat gas en bracht Joost Kolenberg, na voortreffelijk weg te draaien bij zijn directe tegenstander, de stand op 8-1. Vervolgens punterde Zwagerman zijn derde van de avond binnen en wist Deen na een goede aanval de bal bij de tweede paal binnen te tikken. Met nog enkele minuten speeltijd stond Koning wederom op de goede plek om ook zijn derde van de avond te maken en in de laatste aanval speelde Nieuweboer een overtalsituatie goed uit waarnaar Otsen de eindstand van 12-1 op het scorebord bracht.

Zo begint Nieuweboer de competitie zeer voortvarend, maar waren er ook vrijdag nog genoeg leermomenten. Aankomende vrijdag 24 september speelt Nieuweboer 1 om 20:10 in Velserbroek tegen Zaalvoetbal Onze Gezellen 1.