Nog een half jaar langer de cel in voor moord uit 2007

ENKHUIZEN – De 33-jarige A.S. uit Enkhuizen moet een half jaar lang terug naar de gevangenis voor een moord die hij in december 2007 heeft gepleegd. De rechtbank in Alkmaar heeft zijn vervroegde vrijlating voor 180 dagen teruggedraaid, omdat S. de voorwaarden heeft overtreden.

De Enkhuizer was al enkele jaren op vrije voeten nadat hij 2010 door het gerechtshof in Amsterdam tot 15 jaar celstraf was veroordeeld. Het hof achtte bewezen dat S. op 24 december 2007 een 60-jarige stadgenoot na een avondje vol alcohol tijdens een dodelijke vechtpartij heeft vermoord.

Toen S. in 2018 zijn straf voor tweederde had uitgezeten en hij werd vrijgelaten, gold als voorwaarde dat hij voortaan van de alcohol zou afblijven. De rechtbank heeft vastgesteld dat niet aan deze voorwaarde heeft voldaan. Er is gebleken dat de Enkhuizer meerdere malen wel sterke drank heeft gedronken.

Verder was het de bedoeling dat de man zou worden behandeld voor zijn drankverslaving en gestoorde persoonlijkheid. Dat is echter nooit gebeurd. S. heeft aangegeven dat hij alsnog wil worden behandeld. Voor die tijd moet hij nog wel ongeveer een half jaar de cel in. De rechtbank vindt dat die periode goed kan worden gebruikt om een geschikte inrichting voor de Enkhuizer.

Deel dit artikel