RTV West-Friesland

Elkaar zien is het thema van de bezinningsbijeenkomst op dinsdagavond 15 maart in de protestantse kerk van Wognum. Foto Ina Broekhuizen
Algemeen

Oecumenische werkgroep Wognum: bezinningsbijeenkomst ‘Elkaar zien’

WOGNUM – De oecumenische werkgroep Wognum organiseert op dinsdagavond 15 maart een bezinningsbijeenkomst met als thema ‘Elkaar zien’. De avond wordt gehouden in de protestantse kerk aan de Raadhuisstraat in Wognum en begint om 20 uur. Drie sprekers, Riet Kok-Bleeker, Bert Glorie en Bas Bijman, geven hun visie op het thema. Marja Borst weeft haar pianospel tussen de verhalen door.

Op 12 maart 2020 vond de laatste bijeenkomst van de oecumenische werkgroep plaats. Het onderwerp was toen ‘De zin van je leven’. Na een periode van stilte is het tijd om elkaar weer te zien. Zien – hoe doe je dat en is dat iets anders dan kijken? En wat zie je als je de wereld inkijkt? Is je blik veranderd na de coronaperiode?

Het verhaal van de Wognumse Riet Kok-Bleeker staat in het teken van emigreren en terugkomen, van afscheid nemen en weerzien. Bert Glorie, pastor van de parochies Obdam en Hoogwoud, deelt zijn ervaringen met het ‘elkaar zien’. Bas Bijman, geboren en opgegroeid in Wognum, woont nu in Hoorn. Sinds 2019 heeft hij een eigen bedrijf ‘Bijzaak’. Bas is fotograaf, illustrator en copywriter. Hij vertelt onder meer over zijn werk en laat ook foto’s zien.

  • Bezinningsbijeenkomst Elkaar zien
  • Dinsdagavond 15 maart, inloop 19.45 uur, aanvang 20 uur.
  • Protestantse kerk, Raadhuisstraat   Wognum.
  • Vrij entree, iedereen is welkom.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK