Oekraïense vluchtelingen Opperdoes blijken uit Iran te komen en mannen te zijn

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

OPPERDOES – Tijdens de informatieavond die gemeente Medemblik afgelopen 15 maart heeft gehouden om de inwoners van Opperdoes van de plannen van de Veiligheidsregio NHN om in het voormalige verzorgingshuis Almere in Opperdoes Oekraïense vluchtelingen te gaan opvangen op de hoogte te brengen.

Hierop gingen de inwoners van de gemeente Medemblik direct aan de slag om voor de vrouwen en kinderen, want die zouden er komen wonen, bedden, speelgoed en kinderkleren te gaan inzamelen. Maar nu blijkt volgens de Dorpsraad Opperdoes dat in niet alleen vrouwen en kinderen uit de Oekraïne zijn gehuisvest maar ook jongemannen uit Iran er een plek hebben gekregen..

De Dorpsraad Opperdoes is dan ook benieuwd wat de connectie is tussen deze groep Iraniërs en de oorlog in de Oekraïne en of deze groep Iraniërs de asielprocedure ook moeten volgen. De Dorpsraad Opperdoes wil dat de gemeente Medemblik met een uitleg gaat komen richting de inwoners van Opperdoes.

Ook het termijn van 6 maanden waar de gemeente Medemblik over spreekt is volgens de Dorpsraad Opperdoes gebakken lucht. De Dorpsraad krijgt de indruk dat er juist rekening moet worden gehouden met een opvang voor meerdere jaren en wil daarom uitleg van de gemeente Medemblik.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category