Omringlocatie Sweelinckhof Wognum 50 jaar

WOGNUM – Het is de hele maand oktober feest bij Omringlocatie Sweelinckhof in Wognum. Woonzorglocatie Sweelinckhof viert namelijk haar 50-jarig jubileum. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, worden er een maand lang feestelijke activiteiten georganiseerd voor de bewoners.

Feestelijke activiteiten

De hele maand oktober staan er feestelijke activiteiten gepland, zoals een optreden aangeboden door de vrienden van Sweelinckhof, een lekker feestmaal en bijvoorbeeld een filmmiddag. De maand wordt
afgesloten met een optreden van mannenkoor Stuurloos uit Wognum. Ester van Holk (locatiemanager): “Alle afdelingen vieren het op hun eigen manier. Het liefst hadden we het jubileum natuurlijk met iedereen uit de omgeving gevierd, maar vanwege de corona-maatregelen houden we de activiteiten kleinschalig”.

Veranderingen

Op 18 oktober 1971 opende Sweelinckhof in Wognum haar deuren. De afgelopen vijftig jaar is er veel
veranderd en is de locatie uitgebreid. Bij de start had Sweelinckhof 53 kamers en 35 aanleunwoningen en woonden het directie-echtpaar en enkele medewerkers op de begane grond van het huis. In 1990 zijn deze personeelsruimtes verbouwd tot een huiskamer voor bewoners met dementie. Tegenwoordig heeft
Sweelinckhof 61 appartementen en 34 aanleunwoningen met zorg. Daarnaast zijn er vier villa’s waar mensen met dementie kleinschalig kunnen wonen met ondersteuning van het zorgteam.

Huis van de wijk

De locatie heeft altijd een belangrijke plek gehad in de omgeving. Tijdens de maandelijkse thema-avonden in het restaurant kwamen bijvoorbeeld voor corona altijd ongeveer vijftig dorpsbewoners eten.

Medewerker

Sabrina van Eerden: “We zijn trots dat Sweelinckhof echt het huis van de wijk is. We doen ons best om de
mensen uit het dorp en de omgeving zoveel mogelijk te betrekken bij wat er gebeurt. Op deze manier blijven de bewoners zoveel mogelijk onderdeel van het dagelijks leven.

Deel dit artikel