Omwonenden Hoornseweg Wognum: ‘Na tien jaar nog geen steek verder’

WOGNUM – Het lijkt zo langzamerhand een gebed zonder eind te worden voor de omwonenden van de Hoornseweg in Wognum die al vele jaren klagen over de toenemende verkeersonveiligheid van de Hoornseweg. Aankomende 24 januari gaat de gemeenteraad debatteren over de nieuwe gemeentelijke verkeersplan en de omwonenden vinden het dan ook niet meer dan gepast dat zij de uitkomsten uit het GVVP van 2012 hierin mee gaat nemen, bespreekt en evalueert. 

Wat hebben wij er van gebakken

Dat is wat de omwonenden als vraag stelt aan de gemeenteraad als zelfreflectie, ‘wat hebben wij als gemeenteraad er van gebakken?’ Volgens de omwonenden is de verkeerssituatie en de leefbaarheid steeds beroerder geworden en na tien jaar zijn de omwonenden nog geen steek verder.

30 jaar problematiek

In een brief aan het college van de gemeente Medemblik schrijven de omwonenden: “Na tien jaar zijn wij nog geen steek verder. Overigens, de bewoners van de Hoornseweg zijn dertig jaar geleden al voor dezelfde problematiek op bezoek geweest op het gemeentehuis. Het probleem elders alloceren omdat het niet uw eigendom is maar aan een andere overheidsinstantie toebehoort valt in de categorie wegkijken.  Het siert u wanneer u daar voor dit moment en deze situatie nu eens niet naar teruggrijpt maar ruiterlijk de hand in eigen boezem steekt en uw verantwoordelijkheid neemt.

Die verantwoordelijkheid begint al voor deze raadsvergadering. Uw informatienota aan de raadsleden over het GPPV vermeldt dat expliciet onder het kopje communicatie. In uw dossiers kunt u terugvinden hoe u dat communiceert met uw raadsleden,  en met alle belanghebbende inwoners etc..” besluiten de briefschrijvers aan het college.

Deel dit artikel