Ondernemersfederatie Medemblik wil ambtenaren op kale vloeren laten werken

Foto: Volle bak in het gemeentehuis, de mensen moesten zelfs in de hal zitten

MEDEMBLIK – Frits Meester van de Ondernemersfederatie Medemblik noemt het aanschaffen van nieuwe vloerbedekking in het gemeentehuis, vloerbedekking dat al vanaf dag 1 in het voormalige DSB-pand ligt en tot op de draad is versleten, niet kunnen ‘wel geld uitgeven aan vloerbedekking maar niets investeren in bewoners,’ aldus Meester. Deze opmerking was voor voorzitter Luiten Plekker voldoende om Meester even op zijn plaats te zetten door de zeggen dat kritiek geven altijd mag maar schofferen uit den boze is. En daarmee was de sfeer voor de rest van de commissievergadering van afgelopen maandagavond gezet.

Het was een komen en gaan van insprekers, en allemaal lieten ze weten boos en teleurgesteld te zijn in de gemeente Medemblik die door grote financiële problemen, veroorzaakt door de Rijksoverheid na de verplichte overdracht van de Wmo naar de gemeenten en ook direct een scherpe bezuiniging op de Wmo onder de streep diep rode cijfers schrijft.

Lees ook: Medemblik verder financieel in de knel door bezuinigingen Overheid op Wmo en Jeugdzorg

Maar de meeste aanwezigen kwamen toch wel uit Abbekerk, die met een grote spandoek duidelijk hun afkeur lieten weten over de beslissing van het college om alle grote projecten in de ijskast te schuiven om eerst de financiën weer op orde te krijgen.

Lees ook: Inwoners Abbekerk opgeroepen om massaal naar de commissievergadering te komen

Maar ook afgevaardigden van o.a. de kinderboerderijen, de sportverenigingen, de muziekverenigingen, maar ook de Dorpsraad Andijk was 1 van de insprekers die bang is dat het consultatiebureau in Andijk gaat verdwijnen nu er geen geld meer is om het gebouw waar deze in zitten op te knappen om zo te doen aan de huidige eisen.

Lees ook: Verscherpte arbo eisen zorgen voor sluiting consultatiebureaus Abbekerk en Andijk

Maar ook het zwembad in Wervershoof kwam weer aan de orde tijdens deze commissievergadering, Wethouder Dirk Kuipers vertelde aan de commissieleden dat het besluit om ook het zwembad weer in de ijskast te zetten pas op het allerlaatste moment is genomen.. Kuipers reageerde op de vraag van GroenLinks waarom te bezuinigen, biedt gewoon de begroting met een tekort aan, maar volgens Kuipers kan dat niet omdat dan de provincie dwars gaat liggen. Al vermoed de wethouder dat de gemeente Medemblik door de financiële problemen nog wel eens onder strenge toezicht van de provincie kan komen, mede omdat de gemeente al jaren in zwaar weer zit. Er zit volgens Kuipers dan ook niets anders op om de broekriem niet 1 maar meerdere gaatjes aan te trekken om ze de financiën weer op orde te krijgen.

Deel dit artikel