Onderzoek wijst uit dat groep Iraniërs legaal in voormalig verzorgingshuis Almere verblijven

OPPERDOES – Op dinsdag 5 april heeft de gemeente Medemblik in samenwerking met de vreemdelingenpolitie een screening van reis- en verblijfsdocumenten uitgevoerd op de opvanglocatie in Opperdoes.  

Van de 61 personen konden gisteren 59 gescreend worden. Eén persoon is door de politie naar Ter Apel gebracht. Deze man van Turkse afkomst was niet in het bezit van geldige documenten. Twee personen moeten nog gescreend worden. Deze mensen waren op het moment van de screening bij een bijeenkomst in Amsterdam. De overige 58 personen verblijven legitiem in de opvang.

De dorpsraad van Opperdoes is van deze uitkomst door de gemeente direct op de hoogte gebracht. De burgemeester hoopt dat onrust hiermee weggenomen is.

Vorige week ontstond er in de media commotie omdat er in de opvang in Opperdoes ook mannen – voornamelijk van Iraanse afkomst – werden opgevangen in de locatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het betreft hier veelal vluchtelingen die uit hun eigen land zijn gevlucht en rechtmatig in Oekraïne verbleven toen daar de oorlog uitbrak.

Deel dit artikel