Ook in 2022 kunnen inwoners van Hoorn met een laag inkomen gebruikmaken van de sport- en cultuurstrippenkaart

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOORN – De strippenkaart is te besteden bij ruim 170 clubs, verenigingen en aanbieders van culturele en educatieve activiteiten in en om Hoorn.

De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen. Om dit mogelijk te maken is er een Meedoen budget voor inwoners met een laag inkomen. U ontvangt het budget in de vorm van een strippenkaart. Hiermee kunt u de entree, het lidmaatschap of deelname aan sport of een activiteit betalen bij verschillende organisaties, verenigingen en clubs in en om Hoorn.

Hoe hoog is het Meedoen budget?

Er is een Meedoen budget voor volwassen en voor kinderen. De hoogte van het Meedoen budget is:

  • € 100 per volwassene per kalenderjaar
  • € 200 per kind tot 18 jaar per kalenderjaar

U kunt voor elk gezinslid een Meedoen budget aanvragen. U ontvangt dan voor elk gezinslid een eigen strippenkaart. De strippen zijn niet inwisselbaar voor geld. Er zijn verschillende kaarten voor kinderen en volwassenen. Met ingang van 2022 zijn er geen aparte strippen meer voor mensen met een pensioengerechtigde leeftijd. Zij krijgen vanaf 2022 de reguliere strippenkaarten voor volwassenen.

Voorwaarden

U kunt het Meedoen budget voor uzelf en/of uw kind(eren) aanvragen als u:

  • inwoner bent van Hoorn
  • 18 jaar of ouder bent
  • een laag inkomen en een bescheiden vermogen heeft

Heeft u een bijstandsuitkering?

Ontvangt u als inwoner van Hoorn een bijstandsuitkering via WerkSaam Westfriesland? Dan krijgt u standaard het Meedoen budget van de gemeente Hoorn. U hoeft het niet zelf aan te vragen.

Zit u in een schuldsaneringstraject?

Ook inwoners die geen laag inkomen hebben maar in een schuldsaneringstraject zitten, kunnen het Meedoen budget aanvragen.

Meer informatie en aanvragen

U kunt het Meedoen budget met de strippenkaart aanvragen op de pagina Meedoen voor volwassenen en kinderen. Hier vindt u ook meer informatie over de voorwaarden en de organisaties en verenigingen waar u de strippenkaart kunt gebruiken.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category