Op Rietkreek Safari bij MAK Blokweer

BLOKKER – Deze zomer kan iedere Freek Vonk in spe op ontdekkingstocht bij MAK Blokweer. In juli en augustus vindt namelijk de Rietkreek Safari plaats. Tijdens deze speurtocht leer je de bewoners van het natuurpark kennen door waterdiertjes te vangen en kuddes te spotten.

Nadat je je hebt aangemeld bij de balie in het bezoekerscentrum ga ja uitgerust met zoekmaterialen, een kaart en informatie ga je op pad door de Rietkreek. Geef je ogen de kost en spot de schapen, geiten en hun lammetjes. Vergeet ook niet het water te onderzoeken, want dit is het leefgebied van tientallen waterdiertjes. Vang en tel ze en vul je meting in op www.waterdiertjes.nl. Zo help je de waterkwaliteit en biodiversiteit in kaart te brengen. 

Deze activiteit is voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en duurt ongeveer een halfuur. De safari kan van 20 juli t/m 28 augustus iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag gedaan worden van 10:00 tot 16:00 uur. Deelname kost €2,95 per kind, inclusief enkele benodigdheden. Met deze bijdrage ondersteun je MAK Blokweer. 

Reserveren kan via de website www.mak-blokweer.nl.

Deel dit artikel