RTV West-Friesland

Justitie

Openbaar ministerie wil 25-jarige inwoner Enkhuizen ISD-maatregel opleggen

ENKHUIZEN – Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat een drugsverslaving de reden is waarom de 25-jarige Daniel T. continu vermogensdelicten blijft plegen. Dat stelde de officier van justitie tijdens de behandeling van de strafzaak tegen T. bij de Alkmaarse politierechter. De reclassering maakt zich ook serieuze zorgen over de aanhoudende vermogensdelicten van de 25-jarige en ziet een mogelijke maatregel voor stelselmatige daders (ISD-maatregel) naderen als er niet snel verbetering in het gedrag van de man komt.

T. werd op 14 juli aangehouden in Enkhuizen. Dankzij beelden van een beveiligingscamera kwam de politie erachter dat hij verantwoordelijk was voor de diefstal van een fiets die geparkeerd stond achter een slagerij in Blokker. De eigenaar van de fiets wilde van werk vertrekken en had zijn fiets van het slot gehaald, maar moest nog even de winkel in. Toen hij enkele momenten later terugkwam, bleek de fiets weg. Kort daarna liep hij op een soortgelijke manier tegen de lamp, toen hij op camerabeelden te zien was terwijl hij een damesfiets meenam.

Op 5 augustus werd T. gespot door de eigenaar van een boot, terwijl hij in de omgeving van Lutjebroek aan het gestolen vaartuig aan het klussen was. T. bleek verschillende keren drugs bij zich te hebben op het moment dat hij werd aangehouden, maar hij ontkende tegen de politie stellig dat hij zelf verslaafd is. De officier van justitie twijfelt daar dus aan. Hij eiste een flinke celstraf van 5 maanden tegen de verdachte. Maar de politierechter vond deze eis te stevig in verhouding tot de richtlijnen van de rechtbank, Ze veroordeelde de 25-jarige uiteindelijk tot 3 maanden cel. T. moet in januari opnieuw voor de rechtbank verschijnen in verband met een aantal diefstallen van fietsen. Hij zit momenteel gedetineerd in Almere.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen