Oplevering negen duurzame huurwoningen Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Vandaag ontvangen negen huurders de sleutels van de nieuwbouwwoningen in de straat ‘De Onderneming’ op de voormalige voetbalvelden van SEW in Nibbixwoud. Het betreft de tweede bouwfase, eerder werden in februari 2020 al acht huurwoningen door De Woonschakel opgeleverd. Totaal reageerden 668 woningzoekenden op een sociale huurwoning met een huurprijs van € 633. Op de hoekwoningen met een huurprijs van € 670 per maand reageerden 276 woningzoekenden.

Kwaliteit & ambitie

De moderne huurwoningen in Nibbixwoud zijn comfortabel, zeer goed geïsoleerd en uitgerust met energiezuinige installaties. De huizen zijn niet aangesloten op het aardgasnetwerk. De woningen beschikken over een lucht-water-warmtepomp voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm water. Op het dak bevinden zich zonnepanelen. Alle woningen hebben op de begane grond en eerste verdieping vloerverwarming’.

Architect De Wolff & Partners uit Grootebroek tekende voor het ontwerp. De bouw van de woningen werd uitgevoerd door aannemingsbedrijf Kuin BV uit Bovenkarspel. Een compliment vanuit De Woonschakel  aan uitvoerder Manolito Jonkman die er voor zorgde dat er eigenlijk geen sprake was van opleverpunten bij de overdracht van de woningen aan de corporatie. ‘Mooi om te zien dat in deze tijd van krapte aan vaklieden, strakke planning en hectiek in bouwprocessen de kwaliteit van het eindresultaat toch wordt geborgd’ aldus directeur Albert Gieling van De Woonschakel.

Nieuwe bouwprojecten

De Woonschakel zou graag meer sociale huurwoningen willen realiseren in de buurtdorpen Nibbixwoud en Wognum om aan de vraag van woningzoekenden te kunnen voldoen. ‘Links en rechts wordt wel over plannen nagedacht of zijn deze in ontwikkeling, het slaan van heipalen voor nieuwe woningen geeft feitelijk pas het mooiste perspectief aan woningzoekenden die hard op zoek zijn naar een betaalbare huur- of koopwoning’ volgens de corporatie.

Op de foto: De vlag hangt uit voor de nieuwe huurders van de 9 zeer energiezuinige woningen. (Foto aangeleverd)

Deel dit artikel