Opmeer heeft nieuwe college met Vincent Buis(VVD) als wethouder, recycletarief wordt teruggedraaid

OPMEER – Het gemeentebestuur van Opmeer kan aan de slag, samen met Herman ter Veen en Robert Tesselaar gaat nieuwkomer Vincent Buis van de VVD aan de slag als wethouder in de gemeente Opmeer.

Door de komst van Buis in het college is er geen ruimte meer voor Rabella Wiersma- De Faria, deze krijgt aankomende maandagavond als afscheidscadeau een receptie aangeboden voor de twee jaar die zij als wethouder werkzaam is geweest. Iedereen is welkom in het gemeentehuis van Opmeer tussen 17:00 en 19:00 uur.

Vincent Buis krijgt o.a. financiën in zijn portefeuille wat opmerkelijks is, dit is 1 van de zwaarste posten binnen de gemeente Opmeer. Herman ter Veen blijft ruimtelijke ordening houden en Robert Tesselaar houdt het sociaal domein in zijn portefeuille.

De coalitie in Opmeer bestaat uit het CDA die samen met de VVD en PvdA/GroenLinks een paarse coalitie gaat vormen. GemeenteBelangen is daardoor veroordeeld tot de oppositiebanken waar zij samen met de LPO van Nico Bosch en DSV zal gaan plaatsnemen.

De nog net voor het einde van de vorige raadsperiode ingevoerde recycletarief wordt door het nieuw college weer teruggedraaid. De actie van het vorig bestuur bracht veel woede onder de inwoners van de gemeente Opmeer .

Deel dit artikel