Opmeer wijzigt aanslagbiljet 2022

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

OPMEER – In februari ontvangt u van de gemeente Opmeer het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Het aanslagbiljet en de envelop ziet er anders uit dan u gewend bent. Ook kunt u volgend jaar snel en veilig betalen via iDEAL en kunt u de aanslag digitaal ontvangen via de Berichtenbox van Mijnoverheid.

Veilig betalen via iDEAL

In de envelop treft u naast het aanslagbiljet ook een voorblad aan. Daar staat een QR-code (blokje met blokjes) afgebeeld die u leidt naar de online aanslag.  Daar kunt u met behulp van de unieke ptx-code uw persoonlijke pagina benaderen. Op deze pagina kunt u de betaling via iDEAL verrichten of een digitale versie van het aanslagbiljet downloaden. Let op! De digitale versie van het aanslagbiljet is maar twee weken te benaderen. De houdbaarheid van de link is beperkt geldig om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van uw gegevens als u uw aanslagbiljet weg hebt gegooid of kwijtraakt.

Wilt u uw belastingaanslag digitaal ontvangen?

U kunt uw aanslag gemeentelijke belastingen ook digitaal ontvangen. U krijgt uw aanslag dan via de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke digitale brievenbus voor post van de overheid. U logt veilig in met uw DigiD. U ontvangt uw overheidspost bij elkaar en u kunt dus niets kwijtraken. Het taxatieverslag van uw woning en de aanslag gemeentelijke belastingen staan ook in de Berichtenbox. U ontvangt in de Berichtenbox een melding dat er een bericht klaar staat van gemeente Opmeer. Als u het bericht opent, dan treft u het aanslagbiljet als PDF-bestand aan en als u de link aanklikt, die u leidt naar uw persoonlijke pagina, kunt u snel en veilig betalen met iDEAL.

Is het veilig? 

De Berichtenbox van Mijnoverheid staat bekend als één van de veiligste omgevingen. Ook kan uw post niet in een spamfolder terecht komen.

Vragen?

Stuur een mail naar belasting@opmeer.nl of bel 0226 – 363 333.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category