Opmeerder ontkent rol bij fatale woningoverval Sjaak Groot

BERKHOUT – De 30-jarige Mark V. uit Opmeer ontkent dat hij een aandeel heeft gehad in de fatale woningoverval op de 72-jarige Sjaak Groot in Berkhout. Dat bleek maandag tijdens een voorbereidende zitting bij de rechtbank in Alkmaar.

De inwoner van Berkhout kwam in de nacht van 14 juni vorig jaar om het leven toen meerdere mannen zijn woning overvielen. Sjaak Groot hoorde inbrekers en ging op onderzoek uit. Er ontstond een worsteling. Toen de bewoner 112 wilde bellen, werd hij doodgeschoten.

De officier van justitie maakte maandag op de zitting bekend dat de Opmeerder ook wordt verdacht van een gewelddadige woningoverval in De Goorn. Daar kwamen de overvallers op 8 augustus 2020 de woning binnen door met een breekijzer een raam in te slaan. De bewoner werd ook met hetzelfde breekijzer geslagen en hij zou zijn beschoten.

Al schreeuwend eisten de overvallers volgens Justitie geld. Zij zouden een envelop met 3.000 euro hebben meegenomen.

Advocaat Bob Tijkotte stelde maandag dat er in beide zaken te weinig bewijs is dat Mark V. een van de overvallers is. Hij vroeg de rechtbank daarom het voorarrest van zijn cliënt op te heffen. De officier vond dat de Opmeerder wel vast moet blijven zitten.

De rechtbank neemt snel een beslissing over het verzoek van de advocaat.

Deel dit artikel