Opnieuw celstraf voor Abbekerkse verslaafde veelpleger met lang strafblad

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ABBEKERK – De 30-jarige Jeffrey B. uit Abbekerk was op 12 december woest op een kennis in Hoorn, waar hij een ruit in de voordeur vernielde. Hij wilde met de man een ruzie bespreken, maar werd niet binnengelaten in zijn huis. Op het politiebureau schold hij een agent uit voor kankerzwarte en kankerneger, wat hem op een strafrechtelijke belediging kwam te staan. Op 8 september weigerde hij op het politiebureau een ademanalyse. De man kreeg dinsdag twee weken gevangenisstraf van de politierechter in Alkmaar. De eis was hetzelfde als de straf.

B. schitterde door afwezigheid bij zijn strafzaak. Zijn advocaat was er wel. Die had geen contact met de man kunnen krijgen. Het strafblad van B. staat vol met agressieve feiten: veel geweld en bedreigingen.

De officier had de verdachte ook aangeklaagd voor een mishandeling op 8 september in Hoorn, maar vroeg daarvan vrijspraak. De politie had geen duidelijk rapport opgemaakt van die mishandeling, bleek tijdens de zitting. Onduidelijk was wat er binnen en buiten de horecagelegenheid in Hoorn was gebeurd. B. zou daar de eigenaar hebben bedreigd en tegen zijn hoofd geslagen. Deze man deed wel aangifte, maar trok die later in. Hij had ook geen angst gevoeld over de doodsbedreiging, omdat hij de verdachte kent. De rechter sprak B. hier ook van vrij, omdat het bewijs rammelde en onduidelijk was.

De rechter vond met de officier van justitie dat een werkstraf een gepasseerd station is voor de veelpleger uit Abbekerk. Die zei zowel bij de politie als de reclassering dat hij nergens aan mee wil werken. De man heeft zowel een drank- als drugsprobleem. De officier en de rechter vonden het jammer dat hij zelf niet bij de zitting aanwezig was. Een behandeling om met zijn agressie om te kunnen gaan, had in het verleden niet gewerkt, concludeerde de rechter aan de hand van het strafblad. Want dat stond daarna ook weer vol met geweldsfeiten.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category