Oproep aan de politiek in Hoorn, ‘maak van Hoorn een rolstoelvriendelijke gemeente’

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOORN – Poort van Hoorn. Stadsstrand. Carbasiustunnel. 3 grote projecten die de Hoornse politiek al jaren bezighoudt en ook deze verkiezingen staan ze op de agenda’s van de meest fracties.

INCLUSIVITEIT

Maar hoe zit het met het zo belangrijk punt: het VN-verdrag Handicap? Hoe belangrijk vinden de fracties de inclusiviteit in onze stad/gemeente?

Rolstoelvriendelijk Hoorn is een privé-initiatief en onderzoekt hoe rolstoelvriendelijk de publieke ruimtes in onze gemeente zijn. Daarin stuit zij op zaken, zoals de infrastructuur van onze gemeente die nog verbetering behoeven. Krappe stoepen en drempels die niet logisch zijn aangelegd zijn daar twee voorbeelden daarvan.

En hoe zit het met het betrekken van minderjarige met een fysieke beperking? Kunnen deze meedoen in speeltuinen of op simpelweg op school?

REEDS MEE INGESTEMD

Afgelopen jaar heeft de gemeenteraad ermee ingestemd om een publiek toilet aan te brengen bij de grote kerk, met daarbij ook een rolstoelvriendelijk toilet en ook zijn de verbouwingsplannen van het West-Fries Museum goedgekeurd, zodat in de toekomt ook hier mensen met een fysieke beperking kunnen genieten van onze rijke geschiedenis.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor onze inwoners, maar ook de bezoekers van onze mooie stad. Er zijn al vele babystapjes gemaakt, maar er is nog veel winst te behalen. En daarom heeft rolstoelvriendelijk Hoorn aan alle deelnemende fracties 3 simpele vragen gesteld.

3 VRAGEN AAN DE FRACTIES

  1. Wat is uw algemene standpunt over inclusiviteit binnen onze gemeente zoals is afgesproken in het VN-verdrag Handicap?
  1. Komen er in lopende of toekomstige projecten voorzieningen die de inclusiviteit bevorderen voor jong en oud?
  1. Bent u het met mij eens dat bij een herinrichting van infrastructuur in een bepaald gebied er ook rekening gehouden moet worden met de mindervalide doelgroep?

Bent u mindervalide of kent u iemand die in een rolstoel zit of gebruik maakt van een rollator, dan zal ongetwijfeld uw aandacht uitgaan naar wat de verschillende fracties hierover in hun programma hebben staan. https://rolstoelvriendelijk-hoorn.nl/gemeenteraadsverkiezingen-2022/

Hopelijk helpen de antwoorden van de fracties bij het maken van uw juiste stemkeuze, want ook uw stem is belangrijk op 14, 15 en 16 maart. Laten we samen #HoornRolstoelVriendelijk maken.

Ook de andere kiezers willen wij oproepen om bij het stemmen Hoorn meer inclusief te maken.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category