Orgelconcert André van Vliet in de Hervormde kerk van Venhuizen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

VENHUIZEN – Op zaterdag 13 augustus 2022 geeft de vermaarde organist André van Vliet een orgelconcert op het fraaie Pels orgel in de Hervormde kerk, Kerkweg 113 te Venhuizen.
André van Vliet is bekend om zijn voorliefde voor romantische orgelmuziek en improvisaties. De aanvang is om 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn  à € 15,00 aan de kerk contant/gepast verkrijgbaar en online via  www.zingenenzo.com  

André van Vliet werd in 1969 geboren te Benschop. Op negenjarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Herman van Vliet die hem ook de liefde voor met name de Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico van den Hooven, Jan Welmers en Jan Raas.  Wekelijks reist hij door het land als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij op veel belangrijke orgels in Nederland maar ook daarbuiten. Hij speelde voor radio en tv en maakte zes soloalbums. Evenals op de cd’s pronken bij de concerten -naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré- ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.

Als dirigent is André verbonden aan een aantal koren, voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse ‘muzikale handreiking’, alsmede een aantal andere promotieactiviteiten. In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten worden veel optredens verzorgd, zoals bijv. de combinatie orgel/piano, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt. Al met al een muzikaal leven op een breed terrein.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category