Oversteek Oosterdijk/Vakantiepark in Medemblik is nu al gevaarlijk maar gaat nog gevaarlijker worden

MEDEMBLIK – Met de komst van de nieuwe woonwijk op het voormalige DEK-terrein in Medemblik, het steeds verder toenemende verkeer dat naar de Vooroever gaat om te recreëren zorgt ervoor dat de oversteek vanaf recreatiepark Zuiderzee naar het Vooroever gevaarlijker gaat worden dan dat het nu al is.

Een verontruste inwoner van de stad Medemblik heeft hiervoor al bij het Hoogheemraadschap aan de bel getrokken maar kreeg van het Hoogheemraadschap te horen dat er niets aan de hand is op de Oosterdijk, deze is toch echt veilig voor iedereen kreeg hij te horen.

Omdat de inwoner van de stad Medemblik zich totaal niet gehoord voelt richt hij zich daarom aan gemeente Medemblik om het probleem onder de aandacht te krijgen. In een brief aan de gemeenteraad en het college schrijft de Medemblikker: “In de zomer is het extra druk met auto’s, waarvan sommigen met boottrailers en campers. Zeker rond de spitsuren is het op deze plek chaotisch en gevaarlijk voor de overige weggebruikers omdat dan ook extra veel verkeer gebruik van de in- en uitritten maakt.

Naast de Oosterdijk ligt een fietspad en om naar het Vooroever te kunnen komen moeten de gebruikers van dit fietspad de weg oversteken wat weer tot menig gevaarlijke situatie lijdt. Vooral veel kinderen maken hier gebruik van waarvan velen zonder ouders.

Op de bewuste plek ontbreekt elke vorm van signalering die weggebruikers wijst dat zij een oversteekplaats naderen. ‘Dit is misleidend voor automobilisten, juist omdat zij zonet op de Vlietsingel uitvoerig gewaarschuwd zijn voor overstekend wild, en moesten slalommen om paaltjes en bebording en waarschuwingen. Dit ontbreekt totaal bij deze oversteek,’ aldus de verontruste briefschrijver.

Het wordt nog extra gevaarlijk als het gras op de dijk hoog staat, de briefschrijver stuurt dan een maai verzoek naar het Hoogheemraadschap  die dan het gras ter plaatse laat maaien maar soms ook niet.

De briefschrijver hoopt dat de gemeente Medemblik dit gaat oppakken en gaat aankaarten bij het Hoogheemraadschap.

Deel dit artikel