Paniek in Opperdoes, ‘de SPAR’ gaat verdwijnen

OPPERDOES – Het gerucht gonsde al een paar dagen door het dorp dat de SPAR vanaf 1 januari 2022 de deuren zal gaan sluiten waardoor het dorp haar enige supermarkt gaat verliezen. Wat de reden is waarom de SPAR gaat verdwijnen is niet duidelijk, een e-mail aan de eigenaar van de SPAR nog niet beantwoord.

Claudia Selders-Kroezen (CDA) zegt in een eerste reactie tegen Medemblik Actueel dat het een groot verlies zal zijn als de SPAR gaat verdwijnen.  Zeker voor de oudere inwoners van Opperdoes is het een ramp als de supermarkt dicht gaat. Zij hoopt dan ook dat iemand anders de uitdaging aangaat en een doorstart gaat maken met de supermarkt, of dit dan een SPAR moet blijven of een andere supermarktketen is dan nog maar de vraag.

Onze verslaggever vroeg woensdagochtend een 5-tal klanten van de SPAR om een reactie en alle 5 reageerde geschrokken, ze hadden de geruchten al wel gehoord maar kunnen er niet bij dat Opperdoes straks mogelijk geen supermarkt meer heeft en dan helemaal naar Medemblik of naar Zwaagdijk moeten voor de dagelijkse boodschappen.

Op de foto de Spar in Opperdoes

Deel dit artikel