RTV West-Friesland

Foto: Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Pasta in romige tomatensaus met spinazie

WEST-FRIESLAND – Pasta in romige tomatensaus met spinazie, voor deze gezonde pasta gaat alles in één pan. Dat is pas makkelijk koken!

Pasta in romige tomatensaus met spinazie

Albert Heijn Pasta in romige tomatensaus met spinazie Pasta in romige tomatensaus met spinazie Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 525 K Calorieën 18 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 450 g macaronigroenten
  • 300 g volkorenmacaroni
  • 800 g gepelde tomaten in blik
  • 200 g zuivelspread
  • 200 ml heet water
  • 15 g verse basilicum
  • 400 g verse spinazie

Instructies

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook en macaronigroente 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de macaroni, gepelde tomaten, zuivelspread en het water toe. Plet de tomaten met een houten lepel en breng het geheel aan de kook. Kook 13 min. op matig vuur. Roer af en toe. Voeg eventueel wat meer water toe als de saus te dik wordt.
  3. Snijd ondertussen het basilicum fijn en de spinazie grof. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Controleer of de pasta gaar is. Roer ¾ van het basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van het basilicum.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK