RTV West-Friesland

Algemeen

Pasta met geroosterde pompoen met boerenkool, walnoten en tahin

WEST-FRIESLAND – Vandaag op tafel: Pasta met geroosterde pompoen met boerenkool, walnoten en tahin. Het basisrecept voor geroosterde pompoen met boerenkool gemaakt? Dan past-a perfect bij deze pasta.

Pasta met geroosterde pompoen met boerenkool, walnoten en tahin

Albert Heijn Pasta met geroosterde pompoen met boerenkool, walnoten en tahin Pasta met geroosterde pompoen met boerenkool, walnoten en tahin Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 890 K Calorieën 52 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g volkoren penne rigate
  • 1 citroen
  • 7 el tahin
  • 150 ml water
  • ½ tl zout
  • 15 g verse platte peterselie
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 1 el milde olijfolie
  • ½ basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten

Instructies

  1. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng in een kom de tahin met het citroensap, water en het zout met een vork tot een gladde saus
  2. Snijd de blaadjes van de peterselie grof en de steeltjes fijn. Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten 2 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de pasta, het citroenrasp, de peterseliesteeltjes en de helft van het basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten toe en warm 2 min. mee. Schep de pasta in diepe borden en giet over elk bord een beetje tahinsaus. Bestrooi met de peterselieblaadjes

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK