RTV West-Friesland

Algemeen

Perfecte S10 naar finale Eurosongfestival

HOORN – De voormalige inwoonster van Abbekerk en nu wonende in Hoorn stak samen met de Oekraïne ver boven de rest van de deelnemers uit. Waar het publiek bij de andere deelnemers zich liet horen bracht Stien den Hollander (S10) het publiek met haar emotionele optreden tot stilte. William Lee Adams, een Britse journalist wist het juist te verwoorden, ‘This is art’ twitterde de journalist.

Ondanks, of misschien wel juist dankzij, dat S10 in het Nederlands zong werd ‘De Diepte’ op een prachtige manier door haar vertolkt. Voormalig winnaar Duncan Laurence, presentator Cornald Maas en Jan Smit waren behoorlijk onder de indruk van het optreden van Stien den Hollander, toonvast en zuiver gezongen, of zoals Duncan Laurence het verwoorde op twitter, ‘You absolutely killed it’

Naast Nederland en de Oekraïne gaan ook Zwitserland, Armenië, IJsland, Litouwen, Portugal, Noorwegen, Moldavië en Griekenland door naar de finale. Donderdagavond strijden de 18 andere landen om de resterende 10 plekken, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waren al verzekerd van een plaatsje in de finale.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen