RTV West-Friesland

Cultuur

Peter Faber exposeert in De Drom Enkhuizen

ENKHUIZEN – Oh, we hebben weer zoiets leuks! Binnenkort kleurt de Drom met de vrolijke werken van niemand minder dan Peter Faber. Inderdaad, DE Peter Faber! De opening van de expositie op 8 mei is voor genodigden, maar daarna zijn de werken voor iedereen te bewonderen. Wil je komen kijken? Bel dan even van tevoren met ons op 0228-312076.

Peter Faber de kunstenaar (Piet Penseel)
Sinds 2019 heeft acteur Peter Faber er een nieuwe hobby bij. Schilderijen. Dit doet hij met acrylverf op canvas. Het liefst maakt hij een kunstwerk per dag in zijn atelier in de Amsterdamse Baarsjes. Zijn schilderijen zijn zeer kleurrijk en vrolijk met uiteenlopende thema’s. Vitaminepillen zoals hij ze noemt. De opbrengst van Peter’s werken komen ten goede aan de Peter Faber Stichting.

Peter Faber Stichting
De Peter Faber Stichting is een ideële stichting die in 2008 door Peter Faber is opgericht. De missie is om iedereen ongeacht afkomst, achterstand of beperking de switch te laten maken van destructieve naar creatieve energie. Er worden door de stichting voor verschillende doelgroepen creatieve projecten op maat ontwikkeld en uitgevoerd met als motto: “Ik kan ‘t, ik wil ‘t, ik doe ‘t, NU!”.

De eerste doelgroep waar ze zich op richt zijn risicojongeren en (ex)gedetineerden in de leeftijd van 16 t/m 40. Daarnaast is er een speciaal project ontwikkeld, het EPJO (misdaadpreventie in de dop), dat zich richt op schoolkinderen tussen de 12 en 18 jaar.

Meer weten? Kijk dan ook eens op: www.peterfaberstichting.nl

Gratis toegang.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen