Pim Ligthart en Huub Duijn zetten carrière voort bij wielerploeg van DSM

Foto: Archieffoto Pim Ligthart

TWISK/WERVERHOOF  – De oud-inwoners van Twisk en Wervershoof gaan samen als ploegleiders aan de slag bij de wielerploeg van Team DSM en keren zo terug in het Wielerpeloton. Pim Ligthart hing zijn fiets eind vorig jaar in de Wilgen, Duijn deed dit al in 2019.

De twee West-Friezen volgen Marc Reef op die na dit seizoen afscheid neemt van Team DSM en de overstap maakt naar de ploeg van Jumbo-Visma, al kon Jumbo-Visma dit nog niet bevestigen.

De carrière van Pim Ligthart kende hoogte- maar ook dieptepunten, maar zijn grootste overwinning was toch wel het veroveren van het Nederlands Kampioenschap in 2011 toen hij voor Vanansoleil-DCM reed. Ligthart reed vervolgens nog voor Lotto Soudaal en Roompot om vervolgens zijn carrière te beïndigen in Franse dienst voor de ploeg van Total Direct Energie. In totaal wist Pim Ligthart zes koersen te winnen.

Huub Duijn gaat de boeken in als winnaar van Parijs-Tours in 2006 bij de beloften maar brak daarna niet echt door bij de profs en reed vooral voor continentale ploegen tot hij in 2019 zijn fiets aan de wilgen hing.

Pim Ligthart wordt ploegleider bij de mannenploeg en Huub Duijn bij de vrouwenploeg.

Deel dit artikel