RTV West-Friesland

Algemeen

Pinksterfestival Opmeer, blijf 4 en 5 juni in de buurt van Opmeer

OPMEER – Er hoeft niet op worden aangedrongen om tijdens het Pinksterweekend in de buurt te blijven. Daar is het festival dat we samen met u op zaterdag 4 en zondag 5 juni gaan vieren, te bijzonder voor. Die twee dagen staan bomvol creatieve, muzikale en verbindende activiteiten voor en door de inwoners van Opmeer. In alle kernen is er dan van alles te doen. Overal is de toegang vrij. En u kunt overal aan meedoen als u dat wilt. Want niks moet, alles mag. Bij deze een eerste overzicht van wat we allemaal samen gaan doen. 

Opening en wandeling

Nadat de burgemeester het weekend om 09.30 uur officieel in Café VOL heeft geopend, begint de dag met een wandeling. Langs de route staan verschillende afbeeldingen die kunnen inspireren om met elkaar in gesprek te gaan. Zoals: Waar sta je in het leven? Wat houdt je bezig? En ook: waar staat de ander in het leven? Wat houdt de ander bezig? Maar voor het hele weekend geldt: Niets is verplicht, dus alleen van de wandeling genieten kan ook.

Inspirerend en verbindend

Vervolgens start overal in de kernen het middagprogramma. Het zijn programma’s die op zondagmiddag worden herhaald zodat iedereen de meest uiteenlopende activiteiten kan bezoeken. Bovendien krijg je op deze manier geen last van keuzestress.

Even een greep uit de prachtige grabbelton:

  • Maak kennis met de West-Friese taal in Zandwerven.
  • Geniet van kunst en muziek uit de Oekraïne in Aartswoud.
  • Zing uit volle borst mee in De Weere.
  • Knutsel met de kinderen en dans mee met de liedjestovenaar in Hoogwoud.
  • Bezoek het theaterkerkje in Wadway.
  • Maak zelf kunst op de Gouwe.
  • Luister naar de inspirerende verhalen van leerkrachten en kinderen over de coronaperiode in Spanbroek.
  • Of kom tot bezinning in Opmeer.

Opmeer Ontbijt!

Op zondagmorgen 5 juni, Eerste Pinksterdag bent u uitgenodigd voor een ontbijt op Camping Stammeland onder het motto: Opmeer Ontbijt en Ontmoet! Iedereen uit de hele gemeente is van harte welkom om aan te schuiven. Neem je eigen picknickmand met lekkers mee en kom erbij zitten. De organisatie zorgt voor lange, feestelijk versierde tafels. Wat is er mooier dan samen te eten en elkaar te ontmoeten.

Foto’s ter herinnering

Tijdens dit Pinksterfestival van ‘Samen op Pad’ wordt er in het gemeentehuis een expositie ingericht met als thema de corona-periode.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen