RTV West-Friesland

Politiek

Piratenpartij Enkhuizen wil per direct een bouwstop op REZ

ENKHUIZEN – De piratenpartij Enkhuizen laat in een statement duidelijk weten hoe zij over het REZ denken en willen dat er per direct een bouwstop gaat komen op het recreatiegebied in Enkhuizen. De partij eist zelfs een strafrechtelijke onderzoek naar de gang van zaken rondom de verkoop van het recreatieterrein aan Droomparken.

Het recreatiegebied is verkocht voor 335.000 euro terwijl de taxatie van Droomparken zelf 20 miljoen laat zien. De lijsttrekker van de Piratenpartij, Bob Sikkema, heeft een Wob verzoek gedaan tot opheffing van de geheimhouding op het taxatierapport van de gemeente. In dit rapport staat onderbouwd hoe men op 335.000 euro is gekomen, schrijft de partij op haar website.

De Piratenpartij Enkhuizen wilt transparantie en compensatie voor de veel te lage verkoopprijs. Er dienen eerlijke afspraken te komen over onder meer het gebruik van het zwembad en de toegankelijkheid van het recreatiegebied.

Ook dient er een, als de geopenbaarde taxatie aanleiding geeft, strafrechtelijk onderzoek te komen voor de enorme verschillen in taxatie en verkoopprijs. De onderste steen dient boven te komen omdat er iets aan de gemeenschap is onttrokken voor een bizar lage prijs. Tevens zet de Piratenpartij Enkhuizen vraagtekens bij de constructie waarbij Droomparken nu toeristenbelasting mag heffen en deze niet hoeft af te dragen.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen