Politie draait Ronde van Noord-Holland de nek om, geen politiebegeleiding

NOORD-HOLLAND – De Noord-Hollandse politie nekt voor de tweede maal de doorgang van de Ronde van Noord-Holland. Ondanks eerdere toezeggingen van de landelijke politie aan de KNWU dat de koers dit jaar weer politiebegeleiding zou krijgen, blijkt dat in een zeer laat stadium plots niet het geval. De stichting achter de wielerkoers werd daar pas enkele weken geleden van op de hoogte gesteld en zag zich voor een voldongen feit gesteld. Ook de in de haast aangedragen alternatieven werden van tafel geveegd.

Het bestuur is extreem teleurgesteld. Het bestuur en vele vrijwilligers hebben ook dit jaar weer honderden uren aan voorbereidingstijd in de organisatie gestoken. Er zijn met sponsoren en andere partners, zoals gemeenten en ondernemingsverenigingen afspraken gemaakt. Deze moeten nu, te elfder ure, allemaal worden afgezegd. Dat is vreselijk, doet pijn en is desastreus voor de wielersport in Noord-Holland, meldt Wielervereniging West-Frisia uit Enkhuizen

De organisatie voelt zich begrijpelijkerwijs vooral lamgeslagen door het late bericht. Secretaris Jan Hopman, “ We begrijpen het ook niet, want via de KNWU hadden we begrepen dat het qua politiebegeleiding goed zat. Vooral de politie Noord-Holland laat zich hier wat ons betreft niet van zijn betrouwbaarste kant zien. Het betekent meer dan waarschijnlijk de doodsteek voor de Ronde van Noord-Holland en het is heel erg slecht voor de wielersport in Noord-Holland”.

Deel dit artikel