Politie Heerhugowaard zoekt eigenaren van gestolen katalysatoren, vooral van Volvo’s

HEERHUGOWAARD – De politie heeft na een melding van een verdachte situatie in de nacht van zondag op maandag twee mannen aangehouden. Bij deze mannen werden 4 katalysatoren aangetroffen, afkomstig van Volvo’s. De politie vraagt eigenaren van Volvo’s die hun katalysator missen, om contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard. Dat kan via tel.nr. 0900-8844.

Rond 00.25 uur werd bij de politie gemeld dat twee mannen op een terrein aan de Marconistraat liepen die daar niets te zoeken hadden en zich verdacht ophielden. De politie is ter plaatse gegaan en trof op de Kelvinstraat twee mannen aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij bleken in bezit te zijn van een auto waarin 4 katalysatoren lagen die meer dan vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De twee verdachten, Roemenen in de leeftijd van 25 en 22 jaar, bleken inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek en worden verdacht van diefstal in vereniging.

De politie is nog op zoek naar eigenaren van een Volvo die hun katalysator missen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard. Als hun auto’s nog niet zijn gerepareerd, kan gecontroleerd worden of hun katalysator erbij zit.

Deel dit artikel