Polsbandjes tijdens de Bokkentour Medemblik goed verlopen

MEDEMBLIK – Na Hoorn, waar de horeca al eerder de polsbandjes in heeft gevoerd, werd afgelopen weekend tijdens de Bokkentour ook het polsbandje ingevoerd om zo de mensen die aan de Bokkentour meededen niet elke keer op te moeten zadelen om hun QR-code te laten zien.

Het is de verantwoordelijkheid van horecaondernemers en beheerders van dorpshuizen, sportkantines en andere locaties om de QR code te checken. De gemeente heeft hulp aangeboden bij de uitvoering en toepassing hiervan waar enkele locaties graag gebruik van maken.

Het is geen keuze tussen QR code en polsbandjes. Een polsbandje wordt uitgegeven als de QR code is gecheckt. Dit gebeurt bijvoorbeeld als nabij gelegen horecazaken hierin samen optrekken om te voorkomen dat er bij elke deur de QR code gecheckt moet worden,” zegt Elma Greven van de gemeente Medemblik tegen de redactie.

De keuzes van polsbandjes ligt niet bij de gemeente, maar gebeurt op initiatief van horeca-ondernemers die hierin samen kunnen optrekken en de check op de QR code gezamenlijk regelen. De gemeente kan helpen bij de faciliteiten die hiervoor nodig zijn, maar het initiatief van al dan niet polsbandjes ligt bij de horecaondernemers.’ aldus Greven.

Afgelopen weekend is er voor het eerst gewerkt met polsbandjes in het centrum van Medemblik, met ondersteuning van de gemeente Medemblik. Dat is goed verlopen.

Deel dit artikel