Prikweek voor zorgmedewerkers

WEST-FRIESLAND – Volgende week heeft GGD Hollands Noorden op de vaccinatielocaties ruimte gereserveerd om zo’n tien tot vijftienduizend medewerkers uit de zorg van een boosterprik te voorzien. Ook aan het begin van de vaccinatiecampagne (januari van dit jaar) had de GGD een rol bij het vaccineren van medewerkers uit de zorg.

Zorginstellingen zorgen er zelf voor dat hun medewerkers een uitnodiging ontvangen. Met deze actie wordt geprobeerd het aantal besmettingen onder zorgmedewerkers zo laag mogelijk te houden, zodat de continuïteit van zorg gewaarborgd wordt. De GGD spreekt van een hele constructieve samenwerking met de verschillende zorgpartijen.

Door GGD Hollands Noorden is op basis van de landelijk geboden mogelijkheden een plan uitgewerkt, waarbij diverse zorgpartijen in de regio betrokken zijn. Meerdere zorgaanbieders, zoals Omring, zijn daarbij de GGD te hulp geschoten om de boostercampagne tot een succes te maken. De GGD is daar erg blij mee.

Jolanda Buwalda, voorzitter Raad van Bestuur Omring: ‘Bij Omring stellen we de cliënt centraal en dus de medewerkers op één. We zijn daarom ontzettend blij dat we  deze week onze bewoners hebben gevaccineerd. En dat vanaf volgende week alle zorgprofessionals in nauwe samenwerking met de GGD gevaccineerd kunnen worden. We hopen hiermee een zorginfarct in onze regio te voorkomen.’

Niet alle zorgmedewerkers hoeven zich te melden op een van de vaccinatielocaties van de GGD. Er zijn ook zorginstellingen die de boosterprik zelf verstrekken aan hun medewerkers. Ziekenhuispersoneel, huisartsen en medewerkers van de Regionale Ambulancedienst worden daarnaast sinds vorige week in het ziekenhuis van Alkmaar gevaccineerd. Ook GGZ Noord-Holland-Noord staat in de startblokken om te gaan boosteren.

Deel dit artikel