Proeverij voor smaakverandering bij kanker in het Dijklander Ziekenhuis

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOORN – Het Dijklander Ziekenhuis organiseert op zaterdag 14 mei en zaterdag 8 oktober een proeverij voor patiënten die chemotherapie krijgen. Zij merken namelijk vaak dat hun eten door de behandeling niet meer smaakt zoals voorheen. Ze ervaren smaakverlies of hun smaak vermindert of is veranderd. Tijdens de proeverij leren patiënten óf en hoe ze hun smaak kunnen sturen.

Samen met dieetkok Cees Neefjes bedacht gespecialiseerd verpleegkundige Annita van der Meulen, werkzaam op het Dagcentrum Oncologie, het idee om de proeverijen te organiseren. Op basis van het persoonlijke smaakprofiel kan worden geadviseerd bepaalde ingrediënten te gebruiken om de maaltijd voor de patiënt weer op smaak te brengen, zodat het eetgenot terugkomt. Annita: “Chemotherapie tast vaak de smaakbeleving aan, terwijl goede voeding een grote rol speelt in het herstel. Ook is het genieten van eten heel belangrijk voor kwaliteit van leven. Met de tips die de patiënten gaan ontdekken tijdens de proeverij hopen we een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de smaakbeleving en dat deelnemers hierdoor weer zin in eten gaan krijgen. Zodat ze weer kunnen genieten én sterker zijn voor de volgende behandeling.”

Datum en programma
In twee uren leren deelnemers van kok Cees Neefjes óf en hóe u uw smaak kunt sturen. Omdat samen genieten minstens zo belangrijk is, mogen partner, vriend of vriendin mee op persoonlijke smaakontdekkingsreis. De proeverij wordt gegeven op zaterdag 14 mei, van 16.00 tot 18.00 uur in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis in Hoorn. Verderop in het jaar is ook een tweede proeverij gepland op zaterdag 8 oktober, wederom in Hoorn. 

Aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.dijklander.nl/agenda of stuur een e-mail naar etenmetsmaak@dijklander.nl met uw contactgegevens en daarbij de datum van uw keuze, aantal personen en eventuele dieetwensen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category