Provincie gaat starten met laatste deel Medemblikkerweg aan te pakken, ‘het moet allemaal veel veiliger’

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

MIDDENMEER – De provincie Noord-Holland gaat starten om het laatste deel van de Medemblikkerweg (N240) veiliger te maken. Het deel dat nu wordt aangepakt is het gedeelte tussen het Wagenpad en de Zuiderkwelweg waarna in de periode 2023-2024 het deel tussen de Zuiderkwelweg en Medemblik wordt aangepakt.

De reden dat dit pas in de periode tussen 2023 en 2024 gaat gebeuren is omdat hier ook twee bruggen liggen die moeten worden vervangen en hier zijn de voorbereidingen nog niet voor afgehandeld.

De provincie gaat op bij alle kruispunten tussen de Oosterterpweg en Medemblik oriëntatieverlichting plaatsen om het kruisingsvlak beter zichtbaarder te maken. De bedoeling is dat deze verlichting binnenkort gaat worden geplaatst. In eerste instantie zal deze verlichting worden aangesloten op aggregaten omdat de netbeheerder meer tijd nodig heeft om de verlichting op het elektriciteitsnet aan te sluiten.

Met deze ingrepen hoopt de provincie Noord-Holland dat de Medemblikkerweg een stuk veiliger gaat worden, maar de gebruikers van de Medemblikkerweg zullen zich ook beter aan de maximale snelheid van 80km/u moeten houden. De Medemblikkerweg (N240) staat bekend om de hoge snelheden waarmee over de weg wordt gereden.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category