PvdA Noord-Holland wil ook na 2022 steun voor openbaar vervoer, scholen, ziekenhuizen en winkels straks onbereikbaar

NOORD-HOLLAND – Dat veel inwoners van Noord-Holland afhankelijk zijn van het openbaar vervoer is wel duidelijk, maar door de coronapandemie daalde het aantal reizigers dat gebruikmaakt van het openbaar vervoer dusdanig dat het kabinet besloot deze bedrijfstak te compenseren voor de geleden schade.

Nu de beperkingen weg zijn en weer meer en meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer heeft het kabinet besloten om na 2022 te stoppen met deze compensatiemaatregel. De vervoersbedrijven zijn onaangenaam verrast door dit bericht omdat de bedrijven verwachten ook in 2023 nog zeker 20 tot 30% va het OV-aanbod te zullen moeten schrappen waardoor belangrijke voorzieningen als scholen, ziekenhuizen en winkels voor veel inwoners van Noord-Holland onbereikbaar gaat worden.

Voor de PvdA fractie is dit een onwenselijke situatie en willen daarom van de Gedeputeerde Staten weten of zij het eens is met de PvdA dat het stopzetten van de compensatiemaatregelen gaat zorgen dat er buslijnen en treinen gaan verdwijnen in Noord-Holland. De PvdA wil weten of de Gedeputeerde Staten een beeld heeft welke bus- en treinverbindingen door het wegvallen van deze compensatie gaan verdwijnen.

De PvdA roept de Gedeputeerde Staten dan ook op om in gesprek te gaan met de Rijksoverheid en OV-bedrijven om te zorgen dat het openbaar vervoer voor de inwoners van Noord-Holland niet achteruit gaat maar ook om zelf te gaan kijken wat de provincie kan doen om de beschikbaarheid van het openbaar vervoer in Noord-Holland veilig te stellen.

Deel dit artikel