RDW: registreer nu en zorg dat het werk niet komt stil te staan na 1 januari

Wetering Den Ham voert onderhoudswerkzaamheden uit aan het spoor, vervangt sporen en doet aan nieuwbouw van sporen. Joerie Pol van Wetering Den Ham: “Voor ons werk werken we veel met MMBS-voertuigen, waaronder deze spoorkranen. Om onze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, moeten wij met onze machines over de openbare weg rijden . Vanaf 1 januari 2022 mogen alleen geregistreerde (land)bouwvoertuigen de openbare weg op, daarom hebben wij al vroegtijdig onze machines geregistreerd.”

Openbare weg

Onder de openbare weg vallen alle wegen en weggetjes waar andere mensen kunnen of mogen komen, zoals gewone wegen, akkers, bermen, bedrijfsterreinen en landweggetjes. Hieronder kunnen ook wegen vallen die afgesloten lijken te zijn, omdat ze kunnen worden afgesloten met een hek, poort of slagboom. Ook een weg oversteken of in de berm rijden valt onder openbare weg.

Online registratie

Via de link www.rdw.nl/registreren zijn de trekkers, rijdende werktuigen (MMBS) en getrokken materieel eenvoudig te registreren. Het is handig om van tevoren alle juiste gegevens te verzamelen en een foto van het typeplaatje te maken, dan verloopt de registratie snel en soepel. Na 1 januari is een keuring van minimaal 140 euro nodig. Nu kan registreren nog gemakkelijk online voor slechts 18 euro per voertuig.

Stilstaan is geen optie

Alhoewel de voertuigen tot het einde van dit jaar online kunnen worden geregistreerd, is het zeer verstandig om voertuigen zo snel mogelijk te registreren. “Wij hebben onze voertuigen al geregistreerd, dat is heel belangrijk anders kun je volgend jaar de weg niet meer op”, aldus Joerie. Wie tot het einde van het jaar wacht met registreren, loopt het risico dat hij het kentekenbewijs niet voor 1 januari ontvangt. Voorkom ongemak door nu te registreren.

Deel dit artikel