Rechtbank wil zaak Dimitri in juni afronden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

NIBBIXWOUD – De rechtbank in Alkmaar wil de zaak tegen Jama A. (33) uit Nibbixwoud half juni verder behandelen, nadat eerder het onderzoek werd heropend in plaats van dat er een uitspraak kwam. De rechtbank vond in februari net als advocaat Niek Hendriksen dat het nodig was om meer onderzoek te doen naar telefoongegevens van A., die verdacht wordt van de moord op Dimitri. De eis in deze zaak is 15 jaar celstraf.

De officier van justitie liet maandag bij de rechtbank in Alkmaar weten dat er nieuwe informatie is gevonden in de telefoon van A., maar om welke gegevens het gaat bleef onduidelijk. A. was bevriend met Dimitri en ging in augustus 2020 samen met hem uit in Hoorn. Daar zou hij de 33-jarige Dimitri hebben vermoord na een rit op de scootmobiel van het slachtoffer.

De gehandicapte Dimitri werd onder dat voertuig gevonden langs fietspad Over de Leek. Dat is tussen Zwaagdijk-West en Wognum. A. blijft ontkennen dat hij Dimitri met een vinger heeft aangeraakt. Hij zei tijdens eerdere zittingen dat ze goed bevriend waren en dat hij onschuldig is.

Advocaat Niek Hendriksen bepleitte in februari vrijspraak en als de rechtbank het daar niet mee eens zou zijn voor extra onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Jama A. heeft steeds gezegd dat hij thuis was op het moment dat het slachtoffer om het leven werd gebracht in de bewuste nacht en dat zou blijken uit zijn telefoongegevens. Zijn advocaat vindt het onderzoek naar die telefoon heel onduidelijk.

Tijdens de zitting in juni zullen deskundigen van het onderzoeksinstituut door de rechtbank worden gehoord over hun conclusies naar het telefoongebruik van A. en het aanstralen van routers.
De raadsman wil dat de verdachte vrijkomt uit voorarrest om zijn zaak verder in vrijheid af te wachten. De rechtbank maakt dinsdag bekend of ze op dit verzoek ingaat of dat A. vast moet blijven zitten.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier: Dimitri” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category